اینستاگرام
instagram.fileon.ir

افزونه وردپرس چیست

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 02 آبان 1398 ساعت 08:43

اغلب کاربران مبتدی از ما می‌پرسند که اصلا افزونه وردپرس چیست ؟ و چه کاربرد هایی دارد؟ افزونه‌ها بخش مهمی از محیط کاری وردپرس بوده و برای ساخت وبسایت های‌بزرگ حیاتی هستند. در این راهنمای مخصوص افراد مبتدی، ما به چیستی و چگونگی عملکرد افزونه‌های وردپرس می‌پردازیم.

افزونه وردپرس چیست؟

افزونه‌های وردپرس، اپلیکیشن هایی هستند که امکان اضافه کردن ویژگی‌ها و کارکردهای جدید به وبسایت وردپرس شما را می‌دهند. دقیقاً همانند اپلیکیشن‌هایی که در تلفن‌های هوشمند خود استفاده می‌کنید.

درحال حاضر بیش از 48،000 افزونه‌ی رایگان در آدرس WordPress.org plugin directory وجود دارد. هزاران مورد دیگر در وبسایت‌های دست سوم مثل گیت‌هاب یافت می‌شوند.

علاوه بر این، هزاران افزونه‌ی فروشی نیز وجود دارند که توسط تولیدکنندگان انفرادی یا شرکت‌هایی مثل خود ما ارائه می‌شوند.

در سال 2003، وردپرس کار خود را به عنوان ابزاری ساده جهت کمک به امر وبلاگ نویسی آغاز کرد. به لطف افزونه‌ها، در طول این چند سال، به سیستمی قدرتمند جهت مدیریت محتوی و چهارچوب کاری اپلیکیشن‌ها، ارتقا یافت.

افزونه‌های وردپرس چه کارهایی می توانند انجام دهند؟

افزونه‌های وردپرس اپلیکیشن‌های کوچکی هستند که با نرم افزار وردپرس ادغام شده و همراه با آن اجرا می‌شوند. این ویژگی، امکان ساخت هرنوع وبسایتی را به کمک وردپرس دراختیار شما قرار می‌دهد (و شما محدود به ساخت وبلاگ نخواهید بود).

برای مثال، شما می‌توانید:

  • با استفاده از افزونه‌ ووکامرس در وردپرس اقدام به ساخت فروشگاهی آنلاین کنید
  • با استفاده از افزونه‌ی Job Manager در وردپرس اقدام به ساخت یک فرم شغلی کنید
  • با استفاده از بهترین افزونه‌های دایرکتوری در وردپرس اقدام به ساخت یک دایرکتوری تجاری کنید.
  • یک وبسایت مخصوص کوپن مثل RetailMeNot بسازید
  • با استفاده از افزونه‌ی Envira Gallery سایت عکاسی خود را بسازید
  • با استفاده از افزونه‌ی Knowledge base اقدام به ساخت سایت ویکی کنید
  • با استفاده از وردپرس، پادکست خودتان را بسازید
  • و بسیاری دیگر…

در جامعه‌ی وردپرس، جمله‌ای معروف وجود دارد که می‌گوید: “برای این هم افزونه هست”.

هرکاری که تمایل داشته باشید در سایت وردپرس خود انجام دهید، میسر است. اگر ویژگی مورد نیازتان به صورت پیش فرض در وردپرس نباشد، قطعاً افزونه‌ای برای آن وجود دارد.

افزونه‌ها ممکن است کوچک باشند و فقط یک ویژگی کوچک را ارائه دهند (مثل اضافه کردن یک تصویر به نوار کناری). یا ممکن است بسیار برزگ باشند و حتی پلتفرم خاص خود را داشته باشند (برای مثال: افزونه ووکامرس).

افزونه‌هایی که ویژگی‌های بیشتری دارند ممکن است خودشان هم افزونه‌های اضافی برای گسترش خود داشته باشند؛ درست مثل خود وردپرس.

افزونه‌های وردپرس چگونه کار می‌کنند؟

وردپرس به گونه‌ای تنظیم شده که تولیدکنندگان دیگر نیز بتوانند کدهای خود را درآن بگنجانند. API در افزونه وردپرس ، فیلترها و قلاب‌هایی قدرتمند در اختیار تولید کنندگان قرار می‌دهد تا علاوه بر تغییر کارکردهای موجود در وردپرس، کارکردهای جدیدی را نیز به آنها اضافه کنند.

همچنین وردپرس به تولید کنندگان امکان ذخیره اطلاعات در دیتابیس وردپرس را می‌دهد. پلاگین‌ها می‌توانند از ویژگی دسته‌بندی محتویات، طبقه‌بندی‌ها و فیلدهای سفارشی استفاده نمایند که این امکان را به کاربران می‌دهد تا علاوه بر پست‌ها و صفحات، محتویات متنوعی را ذخیره نمایند.

هر افزونه وردپرس که در سایت شما نصب شده باشد، در دیتابیس وردپرس شما نیز ثبت می‌شود. می‌توانید هرزمان که بخواهید، آن‌ها را فعال یا غیرفعال کنید.

در هر بازدید، وردپرس به دیتابیس متصل می‌شود، نرم افزار هسته را در مرحله‌ی اول و سپس افزونه‌های فعال شما را در مرحله‌ی بعد بارگذاری می‌کند. تمام این کد در سرور شما پردازش و سپس به مرورگر کاربر ارسال می‌شود.

چگونه افزونه‌های وردپرس را بیابیم و نصب کنیم؟

افزونه های وردپرس را هم میتوانید از داخل پنل مدیریت آن و هم به صورت دستی از هاست نصب کنید. برای آشنایی بیشتر و یادیگری نحوه نصب افزونه وردپرس پیشنهاد میکنیم حتما مقاله آموزش نصب افزونه در وردپرس را بخوانید.

پرسش و پاسخ‌های بیشتر در باب افزونه‌ وردپرس

آیا استفاده از افزونه‌ها، سقف محدودیت هم دارد؟

یک اشتباه معمول دربین کاربران این است که گمان می‌کنند استفاده از پلاگین‌های زیاد باعث کند شدن وبسایتشان به طور محسوس می‌شود. هیچگاه، استفاده از پلاگین‌های زیاد باعث کند شدن سایت شما نمی‌شوند. همیشه پلاگین‌های بدکدنویسی شده هستند که باعث کاهش سرعت می‌شوند.

آیا می‌توان از افزونه‌هایی که با ورژن وردپرس من آزمایش نشده‌اند استفاده کرد؟

گاهی اوقات، طراحان افزونه‌های رایگان، افزونه‌ی خود را مطابق با آپدیت‌های وردپرس به‌روز نمی‌کنند. دلیل این است که اگر افزونه‌ی آنها با ورژن جدید نیز سازگار باشد، دیگر نیازی برای به‌روز کردن آن نمی‌بینند. پس جای نگرانی نیست!

انتخاب بین افزونه‌های رایگان و پولی، به چه صورت انجام می‌گیرد؟

از این که افزونه وردپرس چیست بگزریم هزاران افزونه‌ی رایگان وجود دارند و احتمال اینکه در میان این‌ها، افزونه‌ای باشد که عملکردش همانند نمونه‌ی پولی‌اش باشد، وجود دارد. اگر نیازتان را برطرف می‌کند، از آن استفاده کنید.

لطفاً این نکته را درنظر داشته باشید که افزونه‌های رایگان از هیچ گارانتی و پشتیبانی برخوردار نیستند. طراح افزونه می‌تواند هرزمان که مطلوبش باشد، کار روی افزونه را رها کند.

اگر نیاز به پشتیبانی و آپدیت‌های منظم دارید، افزونه‌های پولی عملکرد بهتری دارند. ما در وبسایت خود ترکیبی از افزونه‌های رایگان و پولی را به کار می‌بریم.

چطور می‌توانم برای افزونه‌های رایگان از پشتیبانی برخوردار شوم؟

افزونه‌های رایگان وردپرس بدون پشتیبانی ارائه می‌شوند. اما اکثر افزونه‌های خوب، در بخش پشتیبانی رسمی وردپرس، به ارائه‌ی حد محدودی از پشتیبانی می‌پردازند. به صفحه‌ی افزونه رجوع کنید و بر روی تب پشتیبانی کلیک کنید تا بتوانید سؤالات خود را مطرح کنید.

امیدواریم این مقاله افزونه وردپرس چیست  توانسته باشد شما را در درک و عملکرد افزونه‌ وردپرس یاری کند.