نرم افزار تولید محتوای فارسی
نویسنده : سمانه KZ | زمان انتشار : 07 مرداد 1400 ساعت 15:58
تولید محتوا انواع مختلفی دارد. تولید هر کدام از آنها بنا بر ماهیت و مقتضیاتی که دارد، نرم افزارها و سخت افزارهای متفاوتی را طلب میکند.
اهمیت تولید محتوای آموزشی
تولید محتوای آموزشی یکی از مهمترین عوامل رشد وبسایتها است. مهم نیست کسب و کار شما در چه زمینهای باشد، مهم این است که به کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود، آموزشهای مرتبط با کسبوکار خود را ارائه دهید.
برای مثال، اگر کسبوکار شما در زمینه ساخت ویدیو و تیزر تبلیغاتی است، بهترین راه برای رشد برندتان و افزایش تعداد مشتریان، تولید محتوای آموزشی برای کاربران است.
معرفی ابزارهای لازم برای تولید محتوای آموزشی
تولید محتوا انواع مختلفی دارد. تولید هر کدام از آنها بنا بر ماهیت و مقتضیاتی که دارد، نرم افزارها و سخت افزارهای متفاوتی را طلب میکند.
بنابراین تسلط به نرم افزارهای گوناگونی که میتواند در تولید انواع محتوا کمک کند، برای هر تولید کننده حرفهای محتوا امری ضروری است.
همچنین آگاهی از وجود نرم افزارهای کاربردی جدید میتواند خیلی مفید باشد و کار شما را سرعت ببخشد. ما در اینجا لیستی از محبوبترین نرم افزارهای کاربردی و مفید برای انواع تولید محتوا را تهیه کرده ایم.
اگر شما در زمینه تولید محتوا حرفهای هستید، احتمالا با بیشتر آنها آشنایی دارید اما ممکن است نرم افزاری را در اینجا پیدا کنید که قبلا از آن استفاده نکردهاید. در عین حال اگر شما به عنوان یک مبتدی میخواهید وارد این عرصه شوید به هیچ عنوان این مطلب را از دست ندهید.
1-استوری لاین (Articulate Storyline)
این نرم افزار که توسط شرکت Articulate تولید شده است به سرعت توانست رشد کند و به یکی از قدرتمندترین و کاربرپسندترین نرم افزارهای تولید محتوای الکترونیکی تبدیل شود. استوری لاین امکان ایجاد محیط های آموزشی تعاملی و غنی را با افزودن عناصر مختلف به دوره آموزشی را، به ما می دهد.
مهم ترین مزیت های استوری لاین به شرح زیر است:
محیطی ساده و کاربرپسند:
یادگیری استوری لاین ساده است، یکی از دلایل این سادگی شباهت آیتم های استوری لاین به پاورپوینت است. علاوه بر این به طور کلی آیتم های آن ساده و همراه تصویر در نظر گرفته شده است تا براحتی بتوانید کاربرد هر گزینه را حدس بزنید.
سازگاری کامل با زبان فارسی:
در استوری لاین حتی میتوانید از فونت های مختلفی که نصب کرده اید مثل فونت های گروه B و A استفاده کنید.
عدم نیاز به دانش کدنویسی:
برخلاف بیشتر نرم افزارهای تولید محتوای الکترونیکی که نیاز به مهارت کدنویسی دارد در استوری لاین بدون یک خط کدنویسی می توانید پروژه ای قابل قبول و استاندارد تولید کنید. البته برای توسعه بیشتر پروژه امکان اضافه کردن کدهایی به زبان جاوا وجود دارد.
تنوع در خروجی:
میتوانید دوره آموزشی را در فورمت های مختلف به صورت سی دی یا تحت وب به مخاطبان خود ارائه دهید.
آزمون سازی ساده:
با کمک این نرم افزار می توانید آزمون های پر کردنی ،چند گزینه ای ،رنگ آمیزی ، دراگ اند دراپ و… در محیطی بسیار ساده و تعاملی طراحی کنید و در صورت نیاز یک کارنامه هم به آن اضافه کنید.
از جمله امکانات دیگر نرم افزار استوری لاین:
- ضبط مستقیم صدا بر روی اسلایدها.
- امکان گرفتن فیلم از صفحه کامپیوترتان.
- امکان ویرایش صدا و فیلم بدون نیاز به نرم افزارهای دیگر.
- افکت های پیش فرض متفاوت برای عناصر اسلایدها ، همچنین امکان رسم افکت های خاص.
- کاراکتر های آماده با پوزیشن های متنوع
- امکان طراحی یک بانک سوال و نمایش تصادفی سوالات از این مجموعه.
- امکان سفارشی سازی شیوه نمایش.
2-کپتیویت (Adobe Captivate )
اگر از سایر نرم افزارهای شرکت آدوب مثل فتوشاپ، فلش، پریمیر و غیره، استفاده کرده باشید میدانید که محصولات این شرکت حرفه ای و قدرتمند هستند. در حال حاضر تا نسخه ۹ آن به بازار آمده است.
مزیت های نرم افزار کپتیویت به شرح زیر است:
آزمون سازی حرفه ای:
امکان ایجاد سوالات مختلف چندگزینه ای، جورکردنی،جای خالی و غیره با استفاده از پیش فرض ها و در کمترین زمان ممکن. کپتیویت این امکان را به شما می دهد که سوالات مختلف را در پروژه به صورت تصادفی نمایش دهید.
تولید خروجی های متنوع:
با کپتیویت می توانیم خروجی های مختلف با کیفیت مطلوب و حجم قابل قبول داشته باشیم.
تولید محتوا بدون کدنویسی:
دستورها در کپتیویت آماده هستند و فقط با دانستند کاربرد آنها میتوانید دستور درست را بکار بگیرید.
از جمله قابلیت های دیگر نرم افزار کپتیویت:
- پشتیبانی از فورمت های مختلف صدا، تصویر و ویدئو.
- امکان ویرایش صدا، تصویر و ویدئو در محیط نرم افزار.
- امکان تصویر برداری از محیط نرم افزار.
- قابلیت استفاده از فایلهای برنامه پاورپوینت در پروژهها.
- دارای قالب های آماده برای پروژه های حرفه ای.
3-نرم افزار کمتازیا Camtasia Studio:
این نرم افزار از مجموعه محصولات شرکت Techsmite می باشد. هرچند از این ابزار می توان به عنوان یک ابزار تدوین ویدیوی ساده و سریع نیز استفاده کرد اما گنجاندن قابلیت های تعاملی و ساخت آزمون در داخل محتوا این نرم افزار را در جرگه ابزارهای تولید محتواهای آموزشی قرار می دهد.
امکانات نرم افزار کمتازیا:
تدوین حرفه ای و سریع و ساده ویدیو:
با استفاده از این نرم افزار شما امکان حذف رنگ بک کراند ویدیو ها را دارید که انجام دادن آن با استفاده از نرم افزار افترافکت یا بقیه نرم افزار کار بسیار پیچیده ای است که نیاز به سیستم های حرفه ای نیز دارد. در عین حال امکان تنظیم رنگ و افزودن افکت های ویدیویی از دیگر قابلیت های آن می باشد.
امکان قابلیت های تعاملی:
با استفاده از ابزار هات اسپات شما می توانید ناحیه ای یک ویدیو را قابل کلیک کنید یعنی با کلیک بر روی آن اکشن خاصی اتفاق خواهد افتاد
امکان ساخت آزمون:
در این نرم افزار شما امکان ساخت مدلهای آزمون محدودی را دارید از جمله آزمون چند گزینه ای، صحیح و غلط، جای خالی و تشریحی. که نسبت به نرم افزار های مشابه از کمیت کمتری برخودار است.
امکان ساخت انیمیشن:
یکی از قابلیت های جذاب این نرم افزار امکان ساخت انیمیشن های مبتدی هست که بسیار سریع و آسان اتفاق خواهد افتاد. این ابزار باعث می شود تا بتوانید محتواهای آموزشی گرافیکی تری بسازید.
امکان ضبط صفحه نمایش:
نرم افزار کمتازیا خود متشکل از دو نرم افزار ریکوردر و تدوین گر می باشد. شما با استفاده از نرم افزار ریکوردر می توانید از صفحه دسکتاپ خود فیلم بگیرید و مابقی فرایند تدوین را با استفاده از ابزار ویرایشگر ویدیو انجام دهید.
از دیگر مزیت های نرم افزار کمتازیا:
- کتابخانه ای از ابجکت های گرافیکی اماده
- انواع ترنزیشن ها و انیمیشن های از پیش ساخته شده
- امکان ایجاد زیرنویس برای ویدیو ها
- امکان دوبله کردن ویدیو های خارجی
5-نرم افزار آی اسپرینگ ISpring:
این نرم افزار به خودی خود نمی تواند به عنوان ابزاری برای تولید محتوا استفاده شود و برای استفاده از آن باید از نرم افزار پاورپوینت کمک بگیریم. به این صورت که این ابزار به صورت یک پلاگین بر روی نرم افزار پاورپوینت نصب شده و امکان خروجی گرفتن و ساخت آزمون های تعاملی را بر روی محتوا ایجاد می کند.
6-نرم افزار تولید رسانه های آموزشی هوشمند (راهـ) بیان نو:
این نرم افزار، جزو اولین نرم افزارهای بومی ساخت ایران می باشد که به طور کامل از مرحله ایده تا ساخت آن توسط کارشناسان و مهندسان IT ایران طراحی و پیاده سازی شده است.
نرم افزار راه بیان نو به گونه ای طراحی شده است که بتواند در عین سادگی، قابلیت های حرفه ای را برای کاربر تولید محتوای در اختیارش قرار دهد. فضای طراحی شده این نرم افزار بگونه ای است که همه افراد با هر سطحی از دانش کامپیوتری بتوانند از آن استفاده کنند.
این نرم افزار علاوه بر اینکه تمام قابلیت های نرم افزارهای مشابه خارجی خود را دارد در سه شاخصه اصلی با آنها متفاوت است که باعث ایجاد مزیت ها و برتری های آن شده است:
امکان ساخت سناریوهای چند خطی:
ابتدا محتوا باید دارای سناریوی چند خطی باشد و براساس عملکرد کاربر و به شکل خودکار مسیر آموزشی مخاطب رو تعیین کند. بنابراین افراد مختلف در یک موضوع مشخص متناسب با نیاز خود و بر خلاف آموزشهای حضوری و الکترونیک آموزش میبینند.
امکان طراحی محتواهای تعاملی:
محتوا باید دارای تعامل دوسویه باشد؛ یعنی باید کاربر را به چالش، پاسخ و تعامل دعوت کند و نسبت به عملکرد مخاطب واکنش نشان دهد.
امکان گزارش گیری و رصد رفتار بیننده محتوا:
و نیز تمام واکنشها، پاسخها و تعامل کاربر با محتوا، رصد و سنجش شود و قابلیت ارائه آمار کاربردی تحلیل مجدد محتوا براساس واکنش مخاطب و همچنین سنجش جامعه هدف داشته باشد.
در مقاله بعدی به جزییات نرم افزار راه بیان نو که توسط تیم گروه آموزش مجازی بیان نو طراحی شده است بیشتر خواهیم پرداخت.