دوست واقعی یعنی
نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 26 اسفند 1399 ساعت 11:38
دوست واقعی کیست ؟ چه خصوصیاتی دارد؟ شما دوست واقعی دارید؟ دوست واقعی کسی هستید؟
اکثرما انسانها به رابطه عاطفی ودوستی نیاز داریم. داشتن دوست واقعی یکی از سرمایه های باارزش در زندگی هر کس می تواند باشد.
رابطه دوستی یک شکل جالبی از علاقه و عشق است نسبت به کسی که هیچ تعهد قراردادی با او نداری . اساس این رابطه، خونی هم نیست که انتخاب خودت نباشد. رابطه ای ست براساس انتخاب که بیشر بر پایه عواملی است مانند : معیارهای مشترک، نیازهای مشترک، علاقه و عاطفه دوجانبه، گذشته مشترک …
بسیاری از ما سالها با کسی دوست هستیم و در یک مرحله ای یا با یک اتفاقی متوجه می شویم که انگار این فرد را اصلا نمی شناختیم. سرخورده می شویم و افسوس می خوریم از وقت و انرژی که هدر دادیم. بهتر است نیازهایمان را بشناسیم و به معیارهایمان در دوستی آگاهی داشته باشیم. دوستانمان را آگاهانه انتخاب کنیم و وقتی پیدا کردیم به راحتی از دست ندهیم.
وقتی جوان هستیم به نظر نمی آید که کمبود دوست واقعی داشته باشیم. خیلی ها را دوست می دانیم. سن که بالا می رود و تجربه هم نقش خودش را در زندگی می گذارد، نظرمان راجع به دوستی عوض می شود. انتظاراتمان هم.
اما دوست واقعی کیست ؟ چه خصوصیاتی یک دوست را برایمان واقعی می کند و متفاوت از دیگر دوست ها؟
پاسخ به این سوال برای افراد مختلف می تواند متفاوت باشد و تحت تاثیر عوامل گوناگون . ازجمله : فرهنگ جامعه ای که در آن بزرگ شده ایم، فرهنگ خانوادگی، خصوصیات و نیازهای شخصی، نوع نگاه به دوستی ، انتظارات ما از دوست واقعی…
مقالات مختلف و تجربه و نظر دیگران نشان می دهد هرفرهنگی که داشته باشیم باز معیارهایی هستند که یک دوست واقعی را از غیر واقعی متمایز می کنند.:
احساس حضور، کمک و اتکا
یک دوست واقعی در عمل نشان میدهد که میتوانی در شرایط بد زندگی رویش حساب کنی.برایت وقت می گذارد.به کمکت میآید چه درخواست کنی و چه نکنی. درلحظاتی که به او نیاز داری در کنارت می ماند: فیریکی و عاطفی . در شرایط معمولی هم در زندگی ات حضور دارد. به دیدارت می آید و یا حویای حالت است و در جریان حوادث زندگی ات .
توانایی شنیدن و درک کردن
دوست واقعی برایت گوش شنوا دارد . وقتی از دردهای صحبت می کنی به حرفهایت گوش می دهد نه اینکه موضوع صحبت را عوض بکند. حس همدردی را در او احساس می کنی. میتوانی روی شانه اش گریه کنی . میتوانی مشکلاتت را با او در میان بگذاری بدون ترس از قصاوت و یا سرزنش. خیلی وقت ها یک دوست واقعی حالت تراپوت را برایت دارد.
پذیرش آن که هستی.
دوست واقعی شمارا با ضعف هایت می پذیرد و انتظار ندارد کامل باشی.شما راآنگونه که هستی و عمیقا می شناسد و نیازت را درک می کند . اگر روز بدی داشته باشی میداند که چه موقع کمک کند و چه موقع تنهایت بگذارد. در برابر کاستی ها یت درک و گذشت نشان می دهد تا قصاوتت و سرزنش .
حس مثبت
یک دوست واقعی مدام به شما انتقاد نمی کند، قضاوتتان نمی کند، در جمع با لطیفه و گوشه کنایه کوچکت نمی کندو اگر کسی این کار را انجام دهد، برخورد می کند، بی تفاوت نمی ماند. از با او بودن احساس مثبت می گیرید و از در کنارش بودن حس اعتماد به نفس
وفادار بودن.
دوست واقعی کسی است که پشت سر شما حرف نمی زند و اگر پشت سرتان حرف زده شود و یا گروهی علیه تان عمل کنند وظیفه خود می داند از شما حمایت کند، تحت تاثیر دیگران پشتتان را خالی نمی کند. شما را به پول یا موقیت بهتر نمی فروشد.
صداقت و روراستی
دوست واقعی صادقانه با شما رفتار می کند .نظرش را واضح و شفاف می گوید. اگر شایعه ای علیه تان بشنوند به شما می گوید و میزان حقیقی بودن آنرا چک می کند. اگر احساس کند راه اشتباه می روید به شما ( محبت آمیز ونه تحقیر آمیز) تذکر می دهد. دوست واقعی چاپلوسی نمی کند. خوبی هایتان را می بیند، قدردانی می کند. ضعف هایتان را هم می بیند ، گاها ندیده می گیرد و زمانی گوشزد می کند اما با نیت دلسوزی و نه کوچک کردن .
احساس مسولیت
دوست واقعی به پیشرفتتان کمک می کند. از پیشرفت و موفقیت های شما شاد می شود. موفقیت شما را فدای موفقیت خودش نمی کند بلکه جز موفقیت خودش می داند. در مورد زندگی شما احساس مسولیت می کند. اگر ببیند راهی را میرود که به ضررتان است تذکر می دهد ، دلسوزانه در تغییر کمکتان می کند. اگر عمل دیگران نسبت به شما ناعادلانه یا آسیب رسان باشد ، باز هم بی تفاوت نمی ماند. حمایتتان می کند. یک دوست واقعی نمی تواند در مورد زندگی شما ، مشکلاتتان و مسایلاتان بی تفاوت باشد.
رازداری و اعتماد
دوست واقعی راز شما را به دیگری نمی گوید حتی اگر از دستتان ناراحت باشد. میتوانید به او اعتماد کنید :مالی ، ناموسی و در زمینه موقعیت کاری یا اجتماعی . .
راحتی و خود بودن .
دوست واقعی کسی است که لازم نیست وقتی میخواهید او را ببینید زیاد به خودتان ی یا ظاهرتان برسید . اگر به دیدارتان می آید ، لازم نیست خانه تان را خیلی تمیز کنید یا برایش بهترین غدا را فراهم کنید . ممکن است با دیدن سرو وصع نامرتب شما شوخی هم بکند اما برایش مهم نیست. غذا هم برایش مهم نیست. آنچه برایش اهمیت دارد دیدار شماست ، صحبت با شما .
بخشش
دوست واقعی شما را به خاطر یک اشتباه و یا هر چیز کوچک طرد نمی کند. حتی اگر اشتباه بزرگی انجام بدهی باز قادر به بخشش شماست. البته باید بدانید که برای بخشش باید شما نشان دهید که آگاه هستید به اشتباهی که کردید و شجاعت داشته باشید طلب بخشش کنید. این عمل شما به دوستتان کمک می کند که در را به روی شما مجددا باز کند. نمی توانید اشتباه کنید، زخم ایجاد کنید و اصلا به روی خودتان نیاورید و انتظار داشته باشید طرف مقابل هم تظاهر کند به اینکه اتفاقی نیفتاده و مثل سابق با شما رفتار کند.
فراموش نکنیم هر انچه از دوست واقعی انتظار داریم باید خودمان هم بتوانیم در دوستی نشان دهیم.
بدون دیدگاه - ۹۸/۰۲/۰۴